Naar een nieuwe atlas van de Nederlandse zoetwatervissen
De eerste Nederlandse visatlas met verspreidingskaarten geschreven door Henrik de Nie verscheen in 1996. Sindsdien is de belangstelling voor vissen sterk toegenomen en is er met veel enthousiasme gewerkt aan provinciale visatlassen. Veel vissoorten lijken weer toe te nemen als gevolg van de verbeteringen in waterkwaliteit, habitat en migratiemogelijkheden. Er zijn echter ook soorten waar het juist slechter mee gaat en er is een sterke toename van “nieuwe” soorten die zijn uitgezet of Nederland vanuit andere stroomgebieden bereiken. Hoog tijd dus voor een nieuwe Nederlandse visatlas waar jij aan mee kunt werken! Het streven is om in 2016 de atlas in boekvorm uit te brengen. Tot die tijd blijf je via deze website op de hoogte.

Meedoen?
Er is een belangrijke rol weggelegd voor vrijwilligers om het voorkomen van vissen in kaart te brengen. Of je nu met je hengel, schepnet, snorkel, zaklamp of duikflessen achter de vissen aan gaat, iedereen kan een bijdrage leveren. Op deze website vind je informatie over hoe je kunt meedoen en op de landelijke zoekkaart kun je zien waar de gebieden liggen waar informatie over de aanwezige vissoorten ontbreekt. Voor informatie over de provinciale atlasactiviteiten klik je in de kaart rechts op een provincie. Een overzicht van alle activiteiten staat in de agenda. Wil je op de hoogte gehouden worden van alle bijzondere waarnemingen en de voortgang van de vissenatlas volg ons dan op Facebook.

Klikkaart provinciale pagina's 

nederland

Noord-Brabant Limburg Zeeland Zeeland Zeeland Zuid-Holland Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Overijssel Flevoland Flevoland Drenthe Groningen Friesland Noord-Holland Friesland Friesland Friesland Friesland

dummy